На 25  април тази година светът ще отбележи Ден без

...
На 25  април тази година светът ще отбележи Ден без
Коментари Харесай

Асансьорите спират на 25 април

На 25  април тази година светът ще означи Ден без асансьори. За първи път денят ще бъде световен, като до в този момент събитието се организираше единствено в Европа. На европейско равнище денят  е част от акцията NowWeMOVE, a през 20018-а ще се включат и участници от Австралия, Япония, Бразилия.

Инициативата у нас се координира от съдружие " BG Бъди деен ".  В България акцията се провежда от 2012 година и има три съществени цели: да увеличи информираността по отношение на изгодите от физическата активност; да насърчи постоянното присъединяване в разнообразни типове спорт и да усъвършенства опциите за достъп до придвижване и физическа интензивност. Всяка последваща година участниците в самодейността се усилват, пораства броят и на нейните посланици: институции, медии, публични персони.

Ден без асансьори е събитие, което цели да притегли публичното внимание към тематиката за това какъв брой значима за здравето ни и ежедневната физическа интензивност. „ Целим да покажем какъв брой елементарно е да преборим застоелия метод на живот. Заедно можем да потвърдим, че посредством напълно дребна смяна в навиците ни, можем да подобрим дълготрайно здравето и настроението си, без да са ни нужни в допълнение време и средства “, счита Биляна Милева, народен координатор на самодейността: „ За сега доста университети и офис здания от цяла България за удостоверили своето присъединяване, като отното чакаме над 350 000 индивида да се включат “.

Движението по стълби, без да се употребяват ескалатори и асансьори, дава на всеки късмет да стартира със пресен старт, да продължи с пламенно осъществяване на своите рутинни задания и да приключи деня си с доза здравословно изпитание.

Всеки искащ да вземе присъединяване в самодейността може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от “Ден без асансьори “. Естествено, събитието е непринудено и асансьорите могат да останат налични за хора с увреждания, както и за тези, които просто не демонстрират предпочитание да се включат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР